Over Dear Jellyfish

De unieke kinderkleding van Dear Jellyfish heeft een verhaal, maakt een statement tegen onrecht en vervuiling. Geen fast ‘wegwerp’- fashion, geen giftige verfstoffen die in rivieren gedumpt worden en geen onderbetaalde naaisters in Bangladesh. Kleding is één van de meest vervuilende businesses die er zijn. Daar moet toch íets aan te doen zijn?!

Rewind naar het begin. Ik werd moeder. Ik ben altijd al ethisch bewust geweest, maar een kindje krijgen verandert je manier van kijken. Alles moest hergebruikt worden, òf zelf gemaakt. En dan van duurzame stof. Het groepje kinderen dat in mijn kleding liep werd steeds groter.

En toen was daar mijn vriendin Flori, die me een berichtje stuurde met de vraag: ‘Waarom ga je die broekjes niet verkopen?’ ‘Niks voor mij’, lachte ik. Maar het idee bleef in mijn hoofd zitten. Waaróm eigenlijk niet?  Waarom niet doen wat goed voelt, en waar ècht mijn drive ligt? Duurzame kinderkleding maken, die er ook nog eens mooi uitziet.

‘Ben er zo blij mee. Ik merk gewoon dat het goed voelt om bij jou te kopen, goede stofjes te hebben en echt met liefde gemaakte kleertjes. Verwacht nog meer te bestellen voor het volgende seizoen. Het blijft gewoon mooi, bedankt’
-Lisanne

Het is een vallen-en-opstaan proces, wat enerzijds ook wel weer heel tof bleek. Social media? Ik had nog nooit iets gepost. Instagram stories, wat zijn dat?! Een website bouwen? Gevonden worden door Google? En dan de prijsbepaling. Want duurzame stof is kostbaar, en handwerk kost veel tijd. Best spannend om de prijzen hoger te leggen dan fabriekswerk van de grote ketens.

Voor Dear Jellyfish maak ik gebruik van de mooiste kwaliteitsstoffen, zodat alles lang mee gaat en doorgegeven kan worden voor een tweede, derde ronde. Alles is handgemaakt, en dus uniek en aan te passen!

✔ Duurzame stoffen
✔ Hoge kwaliteit
✔ Vrolijke printjes
✔ Feestelijk en plasticloos ingepakt
✔ Met veel liefde speciaal voor jou gemaakt

De webshop staat vol met de leukste broekjes en sweaters, maar misschien heb je zelf wel iets in gedachten. Ik vind het onwijs leuk om met jou samen plannen te maken, en je mag me dan ook altijd contacten. Misschien wil je een heel dinopak voor je uk, of wil je alleen een haarbandje in een ander printje. Er is heel veel mogelijk!

Als ik je bestelling binnen heb ga ik er meestal diezelfde dag nog mee aan de slag. De meeste bestellingen doe ik binnen een week op de post, met een max van 2 weken.
Benieuwd? Hier vind je al het leuks:

“Fashion is a political statement. Clothes with meaning, clothes with a message, with a unique narrative.”
– Orsola de Castro, founder Fashion Revolution

Maar wíe is dan Dear Jellyfish? Dat ben ik, Vicky Beunis. Ik ben 30 jaar en woon samen met mijn jeugdliefde Benjamin en onze twee fantastische jongetjes Esra (2015) en Odin (2016). In Rockanje, vlak bij het strand.

Fun facts

  • Wat sporten betreft heb ik precies NUL discipline.
  • Ik ben impulsief en zit bomvol ideeën, maar kan ook heel gestructureerd werken.
  • Van koken raak ik megagestresst.
  • Ik heb mijn hart verloren aan Indonesië.
  • Ik heb tien jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt.
  • Ooit heb ik gezongen in een coverbandje. Gevalletje ‘step out of your comfort zone.’
  • Ik ben obsessed met notitieboekjes en ik leef op lijstjes. Die boekjes staan dan ook allemaal vol met ideeën, to do’s en aquarellen.
  • We hebben zelf een bedrijfswagen omgebouwd tot happy camperbusje en tuffen daar veel mee rond. Echt the best.
  • Ik stapte eigenlijk de KVK binnen met een heel andere bedrijfsnaam. Ter plekke bedacht ik me en floepte ik eruit: Dear Jellyfish!  

Ben je ook enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij de toffe producten of volg Dear Jellyfish op instagram om niks te missen!